duminică, 28 decembrie 2014

Permanenţă

Planul permanenței. În vax-Albina de situații şi irosiri de energii, în zdrumicături de pasiuni principiale cu durată de viaţă, evident redusă(de la zdrumicătură), între coșuri de rufe, coșuri de cumpăraturi şi apoi coșuri pe fața adolescentului din dotare, există un plan. Atât de existențial, că e un fâs-banal.
Cum să renunți şi ferească Dumnezeu să-ţi faci plan de rezervă, când ai atât de multe coșuri pline?!
Permanența E o însușire a unui lucru care durează fără întrerupere(calitate)-zice dex-ul.
Planul E un proiect elaborat cu anticipare, cuprinzând o suită ordonată de operații destinate să ducă la atingerea unui scop. -tot dex-ul zice.

Ei! Aici m-am încețoșat.
Adică nu e atunci când duci coșul, în virtutea inerției, atunci când i-ai șlefuit atât de bine mânerul, că parcă altul mai bun n-ai putea găsi în veci? Nu e atunci??? Nu e atunci când vinereşti tequile cu pretenderii asociaţi? Nu e atunci când oralizezi platitudini matinale? NU e atunci când repetat te trezeşti dimineaţa? Nu e ca un plan de permanenţă?

Aşadar Permanenţa este un lucru neîntrerupt.
N-am cunoscut neîntreruperea niciodată. O singură stare bănuiesc că deţine această calitate.
Planul, cel care duce la atingerea unui scop, poate fi nemijlocit, terminat, prin abandon. Adică îndeplinirea permanenţei, prin nepermanenţă.
Aşadar, am concluzionat după nişte zile de rumegare, de aprofundare, de feliere şi desfeliere, de despicare şi revelaţii:
Planul permanentei, nu poate fi desavarsit decât aşa.
Restul? Situaţii cu irosiri de energii, pasiuni principiale cu durată de viaţă redusă. Un fâs-banal. Autoamăgiri pe bază de sclipiri de zâmbete'n tablouri. Prototip autoproiectat de hapines, pe nişte pereţi acromatici.
Supra-apreciată e zbaterea de a stabili, rostul de fi.
Rămasul, e bun, atâta timp cât e bun. Iar bunul, e relativizat, de fapte repetabile, premeditate şi neîntamplătoare.
Plecarea, nu-i decât o dispariţie din ecosistem, a unei culori estompate.
Ea, plecarea, nu-i cu culpa şi vinovaţi, e pentru a reuşi într-un final, PLANUL PERMANENŢEI.