vineri, 8 noiembrie 2013

LINISTE


Cat de multe lucruri poti vedea daca ai ochii deschisi! Cate inimi curate poti cunoaste, cate minti luminate. Cat de multe lectii poti lua zilnic de la viata asta! Cat de cald iti poate fi in Londra, atunci cand mercurul iti arata ca ar trebui sa tremuri. Cat de fericita pot fi doar pentru ca am vazut, pentru ca am inteles, pentru ca am incercat, pentru am gresit, pentru ca am testat. Nu, nu ma voi putea opri vreodata sa iubesc, sa cred, sa gresesc. Nici nu mi-as dori vreodata sa ajung sa nu mai simt toate chestiutele astea complicate. Mi-e drag de mine si de posibilitatile mele de a fi copil prost si emotionat ca plec de acasa,de femeie inselata si parasita, de asumarea si nesumarea feelingurilor contradictorii vis-a-vis de un gest, o vorba, o fapta.
Mi-e drag de mine, ca am reusit sa aflu cui apartin.
Acolo, in nori totul este atat de clar , sus cerul, de cel mai frumos albastru pe care l-am vazut vreodata, jos norii de cea mai frumoasa consistenta vizuala pe care am vazut-o vreodata. Sub nori e restul, urat si frumos, bun si rau, profund si superficial, trist si vesel. Eu ...desupra a tot. Sau eu la mijloc. Sau eu...mijlocul.
Cat de multe poti invata de la viata, daca deschizi ochii. Inveti ca nu exista pentru totdeauna, inveti ca sus , jos, oriunde te-ai localiza, esti de fapt la mijloc. Ca esti intre alegeri, ca ai in dreapta, in stanga, in fata, in spate, sus si jos, optiuni.
De ce sa ma prefac? Sufar, ma bucur, plang cu lacrimi adevarate, suspin trairi aproape adanci, te vad cu calitati si defecte si iti spun, pentru ca meriti sa nu fii menajat, meriti adevarul, mi-e dor, mi-e sila, ma joc, sunt proasta, sunt desteapta, sunt frivola si decenta, etc. Sunt atat de misto, pentru ca am lipsit de la o singura lectie, cea de teatru. De ce sa ma prefac?
Iert, pentru ca pot...dar iertarea mea, te alunga definitiv din sufletul si mintea mea.
Pe tine, te descopar impreuna cu mine, te iau si te las, ca pe o cartea buna, dar greu de digerat, imbatatoare si obositoare.
Dar pentru tine, iubirea mea, apartinatorul meu, voi invata, silitoare, fiecare lectie, voi lua note bune si proaste, voi trece corijente, voi ramane repetenta, imi voi da silinta sa nu fiu perfecta, dar voi iubi si-ti voi arata, cat de frumoasa este viata, atunci cand ierti, iubesti, gresesti, atunci cand VEZI.