duminică, 15 mai 2011

Normal, firesc, obisnuit

Normal= Care este așa cum trebuie să fie, potrivit cu starea firească, obișnuit, firesc,natural.
Obisnuit= 1.Care a devenit obicei, care a intrat în obișnuința cuiva, caracteristic cuiva.2. Care se face, se întâmplă, sau se întâlnește în mod regulat; care se folosește adesea; curent.
Firesc= Care este conform legilor naturii, din natură.

Pornind de la aceste definitii regasite in dictionarul explicativ al limbii romane, as avea si eu o serie de intrebari.
Ok, cineva, odata a stabilit probabil niste norme prin care unele fapte erau incadrate in categoria normalului, firescului, obisnuitului. Din punctul lui de vedere, si evident ca nu ar fi reusit sa impuna asta decat cu sprijinul unei majoritati evident manipulate(din punctul meu de vedere).
Vorbind despre normal, singur inteles pentru mine este cel legat de bun simt...si cam atat.
Daca vorbim despre homosexualitate,sadomasochism si onanism, marea majoritate vom spune ca e anormal. De ce? Pentru ca exista texte incriminatoare in Biblie , iar in privinta asta ramane de vazut ce preferinte sexuale aveau sau nu cei care au editat acele texte. Pentru cei care practica aceste obiceiuri sexuale...acesta este normalul. Nu? Atata timp cat activitatile lor nu aduc atingeri unei alte persoane, nu vad de ce ar fi anormal. In dictionar de exemplu homosexualitatea, este definita ca fiind o perversiune sexuala. Crezi ca pentru un gay, dragostea lui fata de un altul este o perversiune? Ce atingeri imi aduce mie sau tie?
De al lungul istoriei s-au propagat multe idei, pe care dupa cum spuneam, majoritatea le-a impus. Concluzia majoritatii reprezinta, normalul.
O persoana cu handicap, e persoana anormala, pentru ca majoritatea nu are acea problema. Deci societatea respinge acea persoana(intr-un fel sau altul), ii aplica un stigmat, ii ofera compasiune(poate), si nu o integreaza in randurile ei.
O persoana supraponderala, este respinsa de marea majoritate, pentru ca...ce? raneste retina? In afar de faptul ca isi cauzeaza siesi probleme grave de sanatate, de ce as include o astfel de persoana in categoria anormalului.
Un barbat nu poate fi prieten cu o femeie, pentru ca marea majoritate este intotdeauna suspicioasa de Normalitatea relatie lor.
O femeie este obligatoriu sa fie feminina, pentru ca altfel nu e suficient de femeie.
Un barbat e obligatoriu sa fie dur, pentru ca altfel nu e suficient de barbat.
Noi toti trebuie sa fim intr-un fel in care marea majoritate impune, uitand de cele mai multe ori, cum suntem, cum ne-am dori sa fim si ce ne-ar face fericiti.
Trebuie sa avem grija cum ne exteriorizam sentimente(deci sa ne ingradim), pentru ca se poate interpreta.
Trebuie sa avem mare grija cum ne imbracam, pentru ca societatea impune tendinte.
Trebuie sa ne limitam atunci cand ne infruptam din diverse delicii culinare.
Trebuie sa vorbim intr-un fel.
Trebuie sa mergem intr-un fel.
Trebuie sa gandim intr-un fel.
Marea mea intrebare este: cat la suta din esenta noastra, mai ramane spre sfarsitul zilelor noastre?
NORMALUL TAU ESTE CEL PE CARE TI-L IMPUNE SOCIETATEA?Normalul meu este cel pe care bunul meu simt mi-l impune si lupt cat pot cu societatea neimpunand nimanui nimic si nelasand pe nimeni sa-mi impuna ceva.