luni, 23 mai 2011

BE FREE

DEX :LIBERTÁTE = 1. Posibilitatea de a actiona după propria vointa sau dorinta; posibilitatea de actiune conștientă a oamenilor în condițiile cunoașterii (și stăpânirii) legilor de dezvoltare a naturii și a societății.

Libertatea inseamna a avea putere nelimitata asupra propriei vieti, a-ti modela viata dupa propriile preferinte.

Din punctul meu de vedere , oamenii cu adevarat liberi sunt aceia care ii lasa si pe ceilalti sa fie astfel. Caci a fi liber nu inseamna in nici un caz sa ii modelezi pe ceilalti, inseamna a le respecta trairile, sentimentele si gandurile in aceeasi masura in care le respecti si pe ale tale.
Relatiile in care partenerii se sufoca, sunt relatii nesigure.
De mii de ani, oamenii s-au luptat pentru libertatea lor,pentru independenta.
Intr-o relatie, bucatica aia de hartie si cateva bunuri in comun , te indreptatesc sa fii stapanul celuilalt? De ce?
De unde vine dorinta asta de a schimba omul pe care l-ai ales la un moment dat din anumite considerente? de ce ai vreu sa schimbi ce ai iubit mai mult? De ce nu l-ai lasa sa fie liber ca astfel sa fie fericit si sa-ti ofere si el, la randul lui...libertate?
I-ai dat totul, ati fost tot timpul impreuna, zi de zi, ai renuntat la atatea pentru el si ai vrut sa fie bine pentru relatia voastra! I-ai inlaturat chiar si pe prietenii lui care aveau o influenta proasta asupra lui sa fii sigura ca veti avea o relatie sanatoasa.
Nu era bine pentru el sa se vada cu prietenii. De ce sa mearga la o intalnire cu baietii cand poate sa stea cu tine non stop si sa va bucurati impreuna unul de celalat? De ce sa mergeti la terasa ca tie nu-ti plac terasele? Mai bine nu mai mergeti niciunul.
Cum sa mearga in oras cand tu nu ai chef? Inacceptabil! Nu-i pasa de ce vrei tu?
Sper ca ai observat sarcasmul!
Tu interzici, el iti ascunde din ce in ce mai multe si nu stii ce sa mai faci.
Gandul ca ar putea sa iasa din casa si sa cunoasca pe altcineva te ingrozeste.
Asa ca vrei sa stii tot, inventarul numerelor de telefon, parolele de la conturile de internet, unde e in fiecare secunda a zilei, pentru ca numai asa il poti tine langa tine.
si uite asa te pierzi in dependenta! Stiu si eu cat e de simplu sa te ratacesti ca OM, sa confunzi iubirea cu relatia, atasamentul cu controlul!
La un moment dat fuge...se ascunde de tine, devine din ce in ce mai inventiv, devenim doi straini in aceeasi casa...si ...fuge..Iar tu te intrebi: DE CE?
Si nu ai sa recunosti niciodata ca ai gresit, cu toate ca tu stii asta!
Comunica liber, despre placeri si neplaceri, ACCEPTA si nu reactiona impulsiv la primul auz al destainuirilor...ACCEPTA.
Eu...m-am trezit. Mi-am dat sansa asta de a intelege ca daca vreau sa fiu EU trebuie sa-l eliberez pe EL.
Nu am dreptul sa-l ingradesc doar pentru ca ne leaga, niste bunuri comune, o bucatica de hartie si poate si un copil.
Acum il iubesc mai mult, pentru ca ma iubesc mai mult. Ma iubeste mai mult pentru ca e liber.
ACCEPTA si fii LIBER!
ELIBEREAZA si vei fi LIBER(conditie esentiala)!